+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Costa Diadema - Madeira, Spanyolország

279.00 €/...


(115.542 Ft)

Portugália, Madeira

Szállás típus: Hajó kabin
Ellátás: Teljes ellátás
Utazás módja: Hajó
Időtartam: 3 éj
Típus: Hajóút, Nyaralóprogram
Indulás: 2024-11-12

 KikötőÉrkezésIndulás
1. napFunchal (Madeira) 19:00
2. napTengeren  
3. napTengeren  
4. napBarcelona (Spanyolország)13:30  

Costa Diadema


Costa Diadema, a Földközi-tenger új királynője, 2014 novemberében állt munkába.
A hajó szolgáltatásai

Sport & szépségápolás
3 medence, közülük egy elhúzható tetővel, 8 jacuzzi, aquapark és pancsolómedence a gyermekeknek Többfunkciós sportpálya, szabadtéri kocogósáv Samsara Spa - 7.800 nm-es wellness-centrum négy szinten tornateremmel, tengervizes medencével, kezelőszobákkal, szaunával, gőzkamrával és szoláriummal, Samsara kabinokkal és lakosztályokkal
Éttermek & bárok
7 étterem, közülük 4 (a Club étterem, a Samsara étterem, a Teppanyaki japán étterem és a Piazza Pizza pizzéria) külön díj ellenében, előzetes asztalfoglalást követően vehető igénybe* 15 bár, köztük a Bollicine pezsgőbár, Amarillo fagylaltbár, Gran Duca di Toscana borbár, Dresden Green söröző

Étkezés
Az ínyencek készülhetnek, az ízek igazi kavalkádja várja őket a Diadema 7 fedélzeti éttermében! A világ minden tája képviselve van az a la carte klubétterem, a Samsara étterem, a japán Teppanyaki és az olasz Pizzeria, valamint a színvonalas olasz és mediterrán konyhával működő 2 főétterem és éttermi büfé gasztronómiai palettáján. 11 bárban is elidőzhetnek egy pohár innivaló felett a vendégek, továbbá számos újdonságot is élvezhetnek: a Vinoteca Gran Duca di Toscana (borbár) a legjobb olasz borokból kínál válogatást, Itália leghíresebb bortermelőinek és borkészítőinek együttműködésével; a Dresden Green sörözőben a legnevesebb olasz és külföldi márkák palackozott söreiből és válogatott csapolt sörökből válogathatnak a betérők; a Spritz aperitifekből és a tekintélyes márkájú DOC and DOCG Prosecco habzóborokból széles palettával rendelkező Bollicine bár ideális egy kis esti ejtőzésre, a Gelateria pedig finom fagylaltjaival, hagyományos olasz édességeivel, palacsintáival, forró csokoládéjával és Andrea Slitti csokoládé-készítő mester pralinéival az édesszájúakat veszi célba.

Szórakozási lehetőségek
Háromemeletes színház, 4D mozi, kaszinó és diszkó Country Rock Club Star Laser terem - interaktív lézerjátékok: lézer labirintus (Laser Maze), fegyverszimulátor (Laser Shoot) Internetpont és könyvtár Üzletek Játékterem számítógépes- és videojátékokkal, Squok Club gyermekjátszó és aquapark Forma-1 szimulátor Óriáskivetítő az úszómedencés fedélzeten

További szolgáltatások
Foto-bolt Gyorstisztító Telefon-, fax-, e-mail kommunikáció, WI-FI Orvosi szoba Pénzváltó Recepció & kirándulások irodája Kápolna
* A Samsara kabinok és lakosztályok vendégei számára a Samsara étterem ingyenes.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2024-11-12 3 éj

279.00 €/...

Ajánlatkérés
2024-11-12 3 éj

299.00 €/...

Ajánlatkérés
2024-11-12 3 éj

349.00 €/...

Ajánlatkérés
2024-11-12 3 éj

359.00 €/...

Ajánlatkérés
2024-11-12 3 éj

364.00 €/...

Ajánlatkérés
2024-11-12 3 éj

384.00 €/...

Ajánlatkérés
2024-11-12 3 éj

389.00 €/...

Ajánlatkérés
2024-11-12 3 éj

434.00 €/...

Ajánlatkérés
2024-11-12 3 éj

444.00 €/...

Ajánlatkérés
2024-11-12 3 éj

474.00 €/...

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

A hajóút ára az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:
* elhelyezést a kiválasztott kabinkategóriában
* a hajón teljes ellátást és korlátozott italfogyasztást (reggelihez fogyasztható italok: gyümölcslevek, kávé, tea, tej, víz; napközben kávé, tea, víz a hajó büfééttermeinek nyitva tartási idején belül)
* a hajón található szórakoztató- és sportlétesítmények használatát.
A hajóút ára az alábbiakat nem tartalmazza:
* az indulási kikötőbe- eljutás költségeit
* kikötői illetéket
* az esetlegesen felmerülő vízumköltségeket
* az italfogyasztás egy részét (minden alkoholtartalmú ital és bizonyos üdítőitalok)
* a személyes kiadásokat (pl. telefon, minibár, stb.)
* a kötelező borravalót a hajóút végén(2016. június előtt induló hajóutak esetében: felnőtt és gyermek 15 éves kor felett: 9 euró/fő/éj, gyermek 4 - 14 éves kor között: 4,5 euró/fő/éj, 2016. júniusban és utána induló hajóutak esetében: felnőtt és gyermek 15 éves kor felett: 10 euró/fő/éj, gyermek 4 - 14 éves kor között: 5 euró/fő/éj, Karib-tengeri hajóutak esetében: felnőtt és gyermek 15 éves kor felett: 12,5 USD/fő/éj, gyermek 4 - 14 éves kor között: 6,75 USD/fő/éj)
* a parti kirándulásokat (a kirándulások a helyszínen fizethetők be)
* a Costa biztosítás díját, mely 7 euró/fő (a biztosítás megkötése csak a foglalás készítésekor lehetséges, később nem
* magyar betegség, baleset, poggyászbiztosítás díját (kifejezetten tengeri hajóutakra kialakított biztosítás megkötését javasoljuk - pl. EUB Air&Cruise)

Érintett desztinációk:

Portugália

Látnivalók

Lisszabon, a főváros rengeteg érdekességet tartogat a látogatók számára. Itt van például a Mosteiro dos Jerónimos, amelyet 1502-ben építettek, és amely Lisszabon legszebb épülete. A közelben található a Torre de Belém torony, mely a legjobban fényképezhető műemlék és egyben a legérdekesebb egész Portugáliában. Ezeken kívül a fővárosnak egy tucat múzeuma is van, ezek közül érdemes megtekinteni a Nemzeti Múzeumot, az Antik Művészetek Múzeumát és a Museu Calouste Gulbenkiant, mely a világ összes részéről származó kerámiákat, festményeket, szőnyegeket és szobrokat állít ki. Baixa és az Alfama nevű helyeken találhatjuk a város legrégebbi és legimpozánsabb látnivalóit. Lisszabon éjszakai életéről is igen híres, hiszen megannyi bár, étterem, disco és egyéb szórakozóhely várja a fiatal turistákat. Futballja pedig inkább a férfiak számára jelent vonzótényezőt..

Sintra Lisszabontól északnyugati irányban helyezkedik el. Sok palotája és romja közül kiemelkedően szép a Palácio Nacional de Sintra, és a gótikus stílusban Palácio National de Pena. A városon kívül található a híres Monserrate kert és a Convento dos Capuchos.

Évora Portugália legszebb építészeti emlékeit rejti magában. Központijában található a Pracado és a Sé Katedrális, a festőien szép római katolikus templom és az Igreja de Sao Francisco kápolna.

Lagos az ország legnépszerűbb üdülőhelye. Itt a napon és a homok kívül találunk azért múzeumokat is, hogy a tengerparti nyaralásnál sem feledkezzünk meg a kultúráról.

Térség: Madeira

Madeira - a zöld sziget

A marokkói partoktól nyugatra található szigetcsoport. Elsősorban természeti szépségei, kellemes fekete fövenye, pompás csúcsai miatt vált az idegenforgalom fellegvárává. Egy vulkánkitörés alkalmával keletkezett. A part egy része homokos, de jobbára meredek sziklafal éri el az óceánt. Üdülést, kellemes pihenést ajánlunk elsősorban a fővárosban, Funchalban. Akik a csendes, eldugott helyeket keresik, azok is válogathatnak a sziget többi részén kínált szállodákból, residentálokból, privát házakból.

A Madeira szigete egy vulkánkitörés során keletkezett, majd portugál hajósok fedezték fel a XV. század elején.
Az öt szigetből álló csoport 741 km2 területen helyezkedik el, amelynek legnagyobbja Madeira.
Asziget 280.000 lakosából, mintegy 125.000-en a fővárosban, Funchalban élnek. A sziget az Atlanti-óceánon, Nyugat-Afrika partjaitól 545 km-re, a Kanári-szigetektől északra, Lisszabontól 964 km-re helyezkedik el. A fél-trópusi időjárás télen-nyáron kedvez az örök nyár, a napsütés és a tenger szerelmeseinek is. Éves átlaghőmérséklet 22°C.
A domborzat változatos, a növényzet dús és mindig zöld. Hegycsúcsok, fennsíkok, völgyek, öblök és óriás sziklák váltogatják egymást a kék óceánnal körülvett varázslatos szigeten. Itt található a világ második, egyben Európa legmagasabb tengeri sziklaszirtje a Cabo Girao. A szigeten valaha vulkánok riogatták az ott élőket, azonban utoljára mintegy 1000 évvel ezelőtt volt tapasztalható kisebb vulkáni működés.
Madeira hosszú ideje nagy népszerűségnek örvend, már a Habsburg királyi családból sokan megfordultak itt, olyannyira, hogy itt talált menedéket a nemrég boldoggá avatott IV. Károly is a Monarchia bukása után; síremléke a Monte-i templomban található.
Bár a tengerpart többségében sziklás, mégis lehetőség nyílik a fürdőzésre, akár a természet által kialakított vulkanikus medenceöblökben, akár a tengerpart sziklájába vájt mesterséges medencékben vagy a többségében feketehomokos partszakaszokon. A finom homokos tengerpart kedvelőit a mesterségesen feltöltött Calheta-i tengerpart vagy a közeli Porto Santo szigete várja.
Változatos programok, sportolási, kirándulási lehetőségek nyújtanak kikapcsolódást az egész sziget területén: búvárkodás, gyalogtúrázás az öntözőcsatornák levada-k mentén, hegymászás, szárazföldi szánkózás a toboggan-on, lovaglás, golfozás, vitorlázás, hajótúrák, nyílt tengeri horgászat...

A főváros Funchal, számtalan látnivalóval vonzza a kíváncsi turistákat:
gyümölcs-, és virág piac, botanikus kert, paloták, nemzeti kúriák, templomok, panoráma ballon, a híres panoráma-kabinos drótkötélpálya, és indez csak ízelítő az amúgy is barátságos, szökőkutakkal tűzdelt városka kínálatából.

A sziget valaha volt, ma már elfeledett fővárosa Machico, Madeira második legnagyobb városa, mely az utóbbi években lendületes fejlődésnek indult, de a régi mesterségek sem tűntek el: itt még ma is gyártják a hagyományos fadongás bárkákat, amelyek segítségével a gaiado-kat, azaz a tonhal egy fajtáját halásszák.

A madeirai kézműipar másik remeke, a nádfonás, melynek központja a meredek hegyoldalba épült Camacha.
A városka egyik műhelyében végigkísérhetjük a kosárfonók igen nehéz munkáját.

Érdemes felkeresni a kis halász-, borászfalvat, Porto Moniz-t is, amelynek kristálytiszta sziklafürdője igen kellemes kikapcsolódást kínál a túrázástól elfáradt utazóknak.

A sziget második legnagyobb üdülőközpontja Funchal után Canico, amely a sziget déli partján, a fővárostól, Funchal-tól kb. 10 km-re fekszik. Canico de Baixo tengerparti nyaralóközpont gyönyörű kertjeivel, kisutcáival, óceánba ereszkedő sziklapartjaival nagyszerű hely a pihenésre, kikapcsolódásra. Számos étterem, szálloda és turisztikai komplexum várja a látogatókat.

Nehéz egy rövid bemutatóban a sziget valamennyi nevezetességét, érdekességét összefoglalni, hiszen a felsoroltakon kívül még számtalan szépség és kikapcsolódási lehetőség várja a látogatókat.

Város: Funchal

Funchal

A Madeira fôvárosaként szolgáló Funchal és az azt körülölelô öböl már az elsô pillantásra is lenyugözô képet fest a látogatók elé. Ne lepôdjenek meg, ha Funchalt "a kis Lisszabon"-ként emlegetik, hiszen a meredek macskaköves utcák, a fekete bazaltból készült kapubejárók és az atmoszféra egyértelmüen Portugália fôvárosát idézi elénk. Ez nevezhetô települése, ahonnan autóbusszal könnyen megközelíthetôvé teszik a sziget minden pontját.

Funchal három fô városrészbôl áll, melyet egy hangulatos kikötôi sétány fog össze, melyek mentén a tenger gyümölcseit kínáló éttermek egész sora csábítja az érdeklôdôket. Javasoljuk a sziget eldugott zugainak meglátogatását, melyeket a Madeirán átvezetô gyalogösvények segítségével közelíthetünk meg. És ha túra után túl fáradtak a visszaút megtételéhez, bátran használják a helyiek által vezetett hegyi szánt, mely lenyugözô zöld területeken és virágerdôkön repít át bennünket.

Funchal számtalan látnivalóval vonzza a kíváncsi turistákat:
gyümölcs-, és virág piac, botanikus kert, paloták, nemzeti kúriák, templomok, panoráma ballon, a híres panoráma-kabinos drótkötélpálya, és indez csak ízelítő az amúgy is barátságos, szökőkutakkal tűzdelt városka kínálatából.

Hajóutak


Térség: Földközi-tengeri hajóutak


Város: Földközi-tengeri hajóutak

 Minden hajóút mely Dél-Európából indul és ott is ér végett, mindegy hogy pár napos vagy hetes utazás. Írány a Földközi-tenger!
Válogasson útjaink közt téma szerint!