+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Ausztria karácsonyi köntösben

129000.00 Ft/fő, ...

Ausztria, Felső-Ausztria

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Busszal
Időtartam: 2 éj
Típus: Városlátogatás, Nyaralóprogram, Körutazás
Indulás: 2024-12-13

Leírás:

?  Schönbrunni kastély udvarán adventi vásár
?  Salzkammergut ékszerdoboza, Hallstatt
?  Linz, Európa volt Kulturális Fővárosa

Program:

1. NAP: SZEGED (DEBRECEN - MISKOLC, PÉCS) - BUDAPEST - SCHÖNBRUNN - STYER - SANKT VALENTIN

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből (Miskolcról), és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után, hegyeshalmi határátlépéssel érkezünk Ausztriába, ahol először a híres barokk stílusú Schönbrunni kastélyt tekinti meg a csoport. A versailles-i mintára készült palota termei minden látogatót elkápráztatnak. Már itt is láthatjuk, hogy az osztrákok milyen fontosnak tartják az Adventet. A kastély környéke bővelkedik szebbnél-szebb ajándékokat árusító pavilonokkal. Ezt követően egy buszos városnézés, majd séta keretében a belváros nevezetességeinek megtekintése következik: Opera, Kärntner Strasse, Szt. István székesegyház, Graben, Burg, Parlament. Nagy élmény a Városháza előtt díszesen kivilágított adventi vásár. Itt feltétlenül meg kell kóstolni a híres Glühweint (forralt bort), vagy a forró puncsot. Délután folytatjuk utunkat Styerbe. A város több mint 1.000 éves. Itt is nagyon nagy hagyománya van az advent megünneplésének. Először a várostól néhány kilométerre fekvő Christinkindet, Ausztria betlehemi jászolkészítő fővárosát keressük fel. A mestereknek a téli holtszezonban kiegészítő keresetre volt szükségük, ezért kezdtek el jászlakat építeni. A legdöbbenetesebb teljesítmény a múlt században élő Karl Klaudáé, aki közel negyven éven keresztül építette remekművét, egy ma is megtekinthető mechanikus jászolt. Háromszáz figuráját fogaskerekek, bicikliláncok mozgatják, míg a háromkirályok járnak körbe a zenére. A hely híres búcsújáróhely is. A legenda szerint a város nevét adó viaszfigura, mely Krisztust gyermekként ábrázolja, egyszer segített kigyógyítani betegségéből egy epilepsziás beteget. Christinkind a postahivataláról is nevezetes. Az osztrákok ennek a városnak postahivatalán keresztül küldik karácsonyi képeslapjaikat, leveleiket, mivel különleges pecséttel érkezik meg, az itt feladott küldemény a címzetthez. Szintén érdekes, hogy itt létesült Ausztria első Karácsony Múzeuma is. Adventkor kisvonat is szokott közlekedni a településen. Ezt követően megyünk Styer központjába. A főterén található faházikókban helyi csecse-becsék mellett hagyományos ételek, italok is megtalálhatóak. A rokokó Városháza és a Plébánia templom is a belváros ékesége. Ezeket is felkeressük. Ezután Sankt Valentinban lévő szállásunkra megyünk, ahol fakultatív vacsora. (2 éj)

2. NAP: SANKT VALENTIN - GMUNDEN - BAD ISCHL - HALLSTATT

Ezen a napon folytatjuk Közép-Ausztria megismerését. Styert elhagyva a Salzkammergut-vidékére indulunk. Először Gmunden városát keressük fel. A Traunsee északi partjánál található város már a Monarchia idején is kedvelt üdülőhely volt. Ismert a zöld-fehér gmundeni kerámia, melyből készült alkotások a városban több esetben is látómezőnkbe kerül. Érdekes a Traunseebe nyúló Schloss Ort, egy kastély, melyet híd köt össze a központtal. A déli órákban folytatjuk utunkat Bad Ischlbe, mely egy sütemény névadója és egyben Ferenc József egyik kedvelt nyaralóhelye volt, de Lehár Ferenc zeneszerzőnek is volt itt villája. Séta, mely során az elegáns palotákat le is tudjuk fényképezni. Szabadidő alatt érdemes megkóstolni az ischlert, mely elnevezését a településről kapta. Ez volt a császár egyik kedvenc süteménye is. Folytatva utunkat délután érkezünk Hallstatt festői városkájába. Nem véletlenül tartják sokan Ausztria legszebb településének ezt a meseszép tóparti városkát, mely Salzkammergut régió közepén található, és az UNESCO Világörökség Listáján is megtalálható. Sétálunk a szűk kis utcák több évszázados épületei között. Felkapaszkodunk a templomdombra, ahonnan mesés kilátás tárul elénk a Hallstatti-tóra és az azt övező hegyekre. Programunk befejezés után visszautazunk Sankt Valentinbe.

3. NAP: SANKT VALENTIN - LINZ - MELK - HEGYESHALOM - BUDAPEST

Reggeli után Felső - Ausztria fővárosát keressük fel. Linz nem véletlenül volt Európa Kulturális Fővárosa is. Először a belvárosban forgolódunk, majd az adventi vásárban nézelődhetünk. A szabadprogram után folytatjuk utunkat és Ausztria egyik legfontosabb egyházi épületegyütteséhez, Melkbe visz autóbuszunk. Megtekintjük a mesés Benedek-rendi apátság belső udvarát, múzeumszobáit, templomát. Ezen a helyen több mint 900 éve élnek szerzetesek. Az apátság templomát néhány éve szépen felújították. A barokk stílusú homlokzatán Szent Péter és Szent Pál szobra látható. A templombelső legfőbb látványosságai a freskók, a szószék és a főoltár. A látogatás után, Melket elhagyva a délutáni órákban indulunk vissza Budapestre, ahova a várható érkezés 20:30 körül. Megérkezésünket követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, templom felőli oldal, kb. reggel 6:30
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2:00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Orlen benzinkút, kb. reggel 5:15
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5:15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3:30
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3:00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4:15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 7:00
— Győr, M1-es melletti MOL-kút, kb. reggel 8:30
— Tatabánya, M1-es melletti McDonald's parkoló, kb. reggel 7:45

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2024-11-29 2 éj

129000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
2024-12-13 2 éj

119000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Ausztria

Bécs, a főváros igen mozgalmas történelemmel, nagy tradíciókkal rendelkezik. Európa egyik legjelentősebb zeni központja. Ha Bécsben járunk, nem mulaszthatjuk el megnézni a Hofburgot, amely egykoron a a Habsburg uralkodók palotája volt. Itt található a Királyi Kápolna, ahol a híres Bécsi Fiúkórus énekel, itt tekinthető meg a Nemzeti Könyvtár, és az Öreg Hangszerek Gyujteménye. A Szépművészeti Múzeumban számos híres festő képe megcsodálható. A város nevezetes barokk kastélya, a Schönbrunn, amely Mária Terézia egykori otthona volt, itt játszotta Mozart élete első koncertjét.

Salzburg Mozart szülővárosa. A német határtól nem messze, csodálatos hegyekkel övezve, a Salzach folyó völgyében terül el. Az óváros a barokk művészet igazi remeke, csodaszép templomaival, házaival, szökőkútjaival. A város felett, egy 120 méteres szikláról néz le Hohensalzburg Kastély. Itt található a Történeti Múzeum és a Szent István kolostor. Semmiképp ne hagyjuk ki Mozart szüloházát!

Az Eisriesenwelt barlang a világ legnagyobb jégbarlangja. Több mint 40 km sétaúton lehet gyönyörködni a ritka természeti kincsben.

A Grossglockner út Zell am See és Heiligenblut között, a Hohe Tauern Nemzeti Parkon vezet át. 50 km hosszú út, gleccsereivel és hegycsúcsaival csodálatos élményt nyújt az arra járónak.

Időeltolódás:     CET 0 óra (GMT +1 óra)


Osztrák Köztársaság
Németül: Republik Österreich
Főváros: Wien (Bécs).
Államforma: szövetségi köztársaság.
Közigazgatási beosztás: 9 szövetségi tartomány (Bundesland).
Terület:  83 859 km2
Népesség:  7 796 000 fő
Hivatalos nyelv:  német, szlovén, horvát, magyar

Európa szívében, központi fekvésének köszönhetően évszázadok óta számtalan vendéget vonz Ausztria.

Éghajlat:
Az éghajlat az ország nagy részén kontinentális. A hegyekben a hőmérséklet a magassággal arányosan változik, közel -6 fokot kilométerenként. Nyáron átlagosan 20 °C körül van, tavasszal és osszel körülbelül 10 °C. A turistáknak ajánlatos a hegyekben óvakodni az erős napsütéstől, mivel ilyen magasságokban jóval erősebb a napsugarak UV tartalma.

Mikor utazzunk?

Ausztriában az ország adottságai miatt két főbb szezont különböztethetünk meg. Az egyik a nyári szezon májustól októberig, a másik a síszezon pedig decembertol áprilisig. A turisták igényeinek megfelelően Ausztria az év minden szakában rendelkezik turisztikai látványosságokkal, programokkal. A nyári szezonban a városokat nagyobb turistatömegek látogatják meg, mint télen. A téli szezonban a síelok látogatják az országot, akik idejük nagyrészét nem a városokban, hanem Ausztria csodálatos, és nem utolsó sorban hóbiztos lejtőin töltik. Mindkét szezonban a turisztikailag kiemelt helyeken nagyon magasak az árak. Érdemes nyáron is ellátogatni az Alpok lejtőire, hogy ne csak fehéren lássuk az Alpokat.

Borravaló:

A szállodai és éttermi árak tartalmazzák a borravalót, de azért a pincéreknek nyugodtan adhatunk 10% körüli borravalót, ha elégedettek voltunk a kiszolgálással.
A szállodai portások, a takarítószemélyzet és az étteremi pincérek, elvárják, hogy kapjanak valami pluszt a szolgáltatásaikért.

Fizetés, vásárlás

A valutaváltás és az utazási csekk beváltása nem okoz problémát. Nem minden étteremben és üzletben fogadják el a hitelkártyát, viszont még a legapróbb falvakban is találhatók bankjegykiadó automaták. Az országban nem szokás alkudozni.

Ausztriában az üzletek általában hétfotol péntekig 6.00-19.30-ig, szombaton 17 h-ig lehetnek nyitva. Hetente egyszer lehetséges - szombat kivételével - 21 h-ig a nyitva tartás. Ezen előírásokon belül a nyitva tartások üzletenként változhatnak, mert ez saját döntésükön alapul. A nagyobb üzletek a városokban (önkiszolgáló boltok, szupermarketek, áruházak) többnyire folyamatosan nyitva tartanak, a kisebb üzletek gyakran déli szünetet tartanak 13 és 15 óra között, némelyik a hét valamelyik délutánján is zárva van. Az élelmiszer üzletek hétfőtől péntekig általában 6.00-19.30-ig, szombaton 13.00-ig vannak nyitva. Az üzletek nyitva tartása ettol eltéro is lehet, mert ez saját döntésen alapul. Egyéb üzletek általában 9-18 óráig tartanak nyitva. Minden hónap elso szombatja bevásárlónap, amikor az üzletek hosszabbított (ez a hét közbeni nyitva tartásnak felel meg) nyitva tartással - általában 17 h-ig üzemelnek. A nyitva tartás külön szabályozása nagyobb üdülöhelyeken: hétfőtől péntekig 20.00 h-ig (nyáron 21.00 h-ig) szombaton 18.00 h-ig.

A bankok hétfőtől péntekig 8-12.30 és 13.30-15.30 között tartanak nyitva. Csütörtökön 17.30-kor zárnak.

Térség: Felső-Ausztria

Felső-Ausztria kulturális különlegességeinek, Salzkammergut tavainak, történelmi kis városainak és Duna-menti kerékpárútjainak köszönhetően egy igazi kincsesláda. Felső-Ausztriát úgy is jellemezhetnénk, hogy minden megtalálható itt, amit egész Ausztria kínálhat. Tiszta vizű tavak, virágzó mezőgazdasági területek, friss dunai táj, csipkézett hegyvidék. A tartományi fõváros, Linz mellett olyan hangulatos kisvárosok várják a kirándulókat, mint Steyr, Schärding, Gmunden és Bad Ischl. Nemzeti parkok, kulturális csemegéket kínáló városai, Duna menti kerékpárútjai, a vizisportokkal csábító tavai Salzkammergut-ban, vagy a Dachstein síterepei mind Felső-Ausztria sokszínűségét igazolják, és tartalmas kikapcsoldásra csábítanak.

Város: Linz

Linz Ausztria Felső-Ausztria tartományának székhelye. 188407 lakosával Bécs és Graz után Ausztria harmadik legnépesebb városa. Linzet sokáig acélvárosnak hívták, amit legnagyobb munkaadójának, a Voestalpine AG acélművének köszönhet, de számos környezetvédelmi és kulturális kezdeményezés született az elmúlt évtizedekben annak érdekében, hogy kulturális városként határozza meg magát. 2009-ben Linz volt Európa kulturális fővárosa Vilnius-szal, Litvánia fővárosával együtt, ami nagy segítség lehet ezekben a törekvéseiben. (forrás wikipedia)

Válogasson útjaink közt téma szerint!