+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

MAURITIUSTÓL DÉL-AFRIKÁIG *****

2759000.00 Ft/fő, ...

Dél-Afrikai Köztársaság, Cape Town

Szállás típus: Hajó kabin
Ellátás: Teljes ellátás
Utazás módja: repülő+hajó
Időtartam: 16 éj
Típus: Hajóút, Nyaralóprogram, Üdülés - nyaralás
Indulás:

Leírás:








1. nap o Budapest - Mauritius

A délutáni órákban elutazás repülőgéppel Budapestről átszállással Mauritiusra.



2. nap o Mauritius

Megérkezés a délelőtti órákban Mauritiusra. Mauritius tökéletes úti cél a kikapcsolódásra. A hajóút előtt alkalom nyílik pihenésre a csodaszép tengerparton, a sziget felfedezésére és a helyi gasztronómia megismerésére. Érkezést követően szabadidő, majd a szobák elfoglalása, pihenés és vacsora a szállodában.



3. nap o Mauritius

Reggeli után egyész napos pihenés a tengerparton. Vacsora a szállodában.



4. nap o Mauritius - Curepipe - Trou aux Cerfs - Grand Bassin

Reggeli, majd egész napos kirándulás a lenyűgöző formájú vulkanikus hegyekkel tűzdelt sziget belsejébe és a déli részére. Vásárlási lehetőség a mindig borongós Curepipében, majd a közelben található alvó vulkáni kráter, a Trou aux Cerfs megtekintése. Ezt követően a hinduk szent tava, a Grand Bassin felkeresése. Később a Black River Georges Nemzeti Park, a Chamarel rumfőzde (rumkóstolóval), a Hét színű föld, a Chamarel-vízesés megtekintése. Ebéd a program során, majd rövid fotóstop a Le Morne félszigetnél, a Brabant-hegy lábánál. Délután visszatérés a hotelbe, majd pihenést követően vacsora.



5. nap o Mauritius - Port Louis

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd kirándulás a koloniális emlékeket őrző Eureka udvarháznál, bepillantás a gyarmatosítás korabeli mindennapokba, az 1830-ban épült Eureka a 109 ajtajával és ablakával a sziget egyik legnagyobb fennmaradt udvarháza. Port Louis főbb látványosságainak megtekintése: a modern Waterfront Caudan sétány, a Citadella, az angolok által 1812-ben épült és a déli félteke legrégebbi lóversenypályája a Champ de Mars, az indiai muszlimok Jummah mecsete és a kínai negyed, valamint egy helyi piac megtekintése. Később ebéd a program során, majd a Pamplemousse botanikus kert felfedezése, mely az óriás vízililiomairól is ismert. Transzfer a kikötőbe, bejelentkezés a Norwegian Dawn fedélzetére. Vacsora a hajón.



6. nap o Mauritius

Ezen a napon lehetőség adódik kirándulni a szigeten, vagy élvezni a hajó által nyújtott szolgáltatásokat. Kihajózás az esti órákban.



7. nap o Reunion - Pointe Des Galets

Kikötés a reggeli órákban Reunion szigetén, mely egyaránt alkalmas tengerparti pihenésre és a buja természet felfedezésére. A sziget a tűz és víz egyesüléséből keletkezett, két vulkánkitörés során. Számos vízesés, égbe nyúló meredek sziklaszirtek, megszilárdult lávafolyamok, botanikus kertek teszik színessé. A gasztronómiában a kreol és a francia konyha keveredik, melyet élénk színek, illatos fűszerek, zamatos ízek jellemeznek, emellett Reunion a Bourbon Vanília legismertebb lelőhelye. Fakultatív program később kerül meghatározásra.



8. nap o Tengeren

Ez a nap a pihenésről szól. A Norwegian Dawn fedélzetén a két főétterem mellett különféle ala carte éttermek kínálnak francia, olasz, és steak ételeket. Emellett számos kávézó és bár várja frissítő italokkal a vendégeket.



9. nap o Madagaszkár - Port Dauphin

Kikötés Madagaszkár partjainál a kora reggeli órákban. A sziget legismertebb lakója a gyűrűsfarkú maki, ám a kis kedvenc mellett számos látnivaló vár felfedezésre. A festői szépségű Isalo nemzeti park, a fejjel lefelé álló majomkenyérfák, a folyókból és tavakból álló Pangalanes csatorna, vagy a csodás strandok egyike, mind megér egy látogatást. Kihajózás a késő délutáni órákban. Fakultatív program később kerül meghatározásra.



10. nap o Tengeren

Ismét egy pihentető nap veszi kezdetét. Napozás a medencénél, kényeztető kezelések a Mandara Spa-ban, izgalmas játékok a kaszinóban, színházi előadások sora gondoskodnak a felhőtlen kikapcsolódásról.



11-12. nap o Dél-Afrikai Köztársaság - Richard's Bay

Kikötés a Dél- Afrikai Köztársaság partjainál a délelőtti órákban. Az egykori kis halászfalu, Richard's Bay mára kikötővárossá nőte ki magát. Érintetlen tengerpartok, egyedülálló mangrove erdők várnak felfedezésre. Az öböl a Zululand madárút útvonalán fekszik, ennek köszönhetően a területen számos, különleges madárfaj él. A Hluhluwe vad rezervátumban Afrika őshonos állatai láthatók természetes élőhelyükön. Fakultatív program később kerül meghatározásra.



13. nap o Dél-Afrikai Köztársaság - Port Elizabeth

Érkezés a kora reggeli órákban Port Elizabeth-be, avagy a ,,barátságos városba". Neve a helyiek vendégszeretetéből ered. A város híres mesés tengerpartjairól, múzeumairól, parkjairól. A leghíresebb közülük a St. George's Park a város szívében, ami egy hatalmas krikett pályának ad otthont. Számos lehetőség kínálkozik a vízi sportok kipróbálására, köztük a horgászás, szörfözés és búvárkodás is. A városban felfedezhetők Nelson Mandela, első demokratikus elnök közéletére vonatkozó művészeti alkotások. Az egyik alkotás a Route 67, ami a 67 művészeti darabból álló gyűjteménnyel tiszteleg Nelson Mandela munkássága előtt. A gyűjtemény egyik eleme a kikötőben tekinthető meg, mely az 1994-es választásokat hivatott szimbolizálni. Szintén a kikötőtől nem messze a város fölé magasodó 52 méteres toronyba is érdemes ellátogatni, ahonnan kitekintve lélegzetelállító panoráma tárul a környékre. Fakultatív program később kerül meghatározásra.



14. nap o Dél-Afrikai Köztársaság - Mossel-öböl

Reggel érkezés Mossel-öböl kikötőjébe. Az öböl a festői szépségű Garden Route partszakasz nyugati végén fekszik. Minden korosztály talál kedvére való elfoglaltságot, legyen az strandolás, a természet felfedezése, vagy akár gin készítés és kóstolás. Érdemes felkeresni a Bartolomeu Dias Múzeumot, ahol az 1488-ban első európaiként érkezett felfedező ereklyéi láthatók. A St Blaize világitótoronyból csodálatos kilátás nyílik az öbölre, és ha kedvez a szerencse akkor még bálnák is felbukkanhatnak a közeli óceánban. Fakultatív program később kerül meghatározásra.



15. nap o Dél-Afrikai Köztársaság - Fokváros

Kikötés Fokvárosban a kora reggeli órákban, mely egy modern, kozmopolita város a természet ölelésében. Lankás szőlő ültetvényekkel, strandokkal és persze a Tábla-heggyel, amit a város ölel körbe megbabonázza az oda látogatókat. A hegy a világ 7 természeti csodájának egyike. A csúcsa meghódítható gyalogosan vagy felvonóval. A borok kedvelői ellátogathatnak a különböző pincészetekbe, ahol zamatos borok kóstolhatók. A belváros hangulatos, zegzugos utcái, gyarmati stílusú épületei, a New Orleans-ra emlékeztető Long street könnyed sétával felfedezhető. Fakultatív program később kerül meghatározásra.



16. nap o Dél-Afrikai Köztársaság - Fokváros

Reggeli után kijelentkezés a hajóról, majd transzfer a repülőtérre. Útközben panoráma városnézés. Hazautazás átszállással.



17. nap o Budapest

Megérkezés Budapestre a kora délutáni órákban.

Minimum létszám: 18 fő





Időpont: 2025. február 25. - március 13.

A programok sorrendje az egyes indulási időpontoktól függően változhat. Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság - akár a hajóút közben is - fenntartja.





A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza


    • utazás repülőgéppel átszállással Budapest - Mauritius/Fokváros - Budapest útvonalon, turista osztályon, transzferek légkondicionált autóbusszal
       

    • 3 éjszakai szállás Mauritiuson félpanziós ellátással
       

    • 11 éjszakai szállás a hajón balkonos kabinban kétágyas elhelyezéssel
       

    • teljes ellátás a hajón
       

    • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
       

    • szervizdíj a hajós utazásra vonatkozóan
       

    • két egész napos kirándulás Mauritiuson
       

    • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
       

    • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a kirándulás során





A részvételi díj nem tartalmazza


    • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
       

    • útlemondási biztosítás
       

    • fakultatív programok



Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2%-a; Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

Szállás:



NORWEGIAN DAWN





A Norwegian Dawn mérete miatt ideális egy felejthetetlen hajóútra. Se nem túl nagy, se nem túl kicsi. A 2002-ben épített, 2021-ben felújított hajó legnépszerűbb útvonalai közé tartozik Afrika, Ázsia, a görög szigetek, a mediterrán térség és az észak-európai térség.  A Norwegian Dawn fedélzetén a legjobb étkezési, szórakozási és kényelmi szolgáltatásokban lesz része az utazóknak.










Fedélzeti szolgáltatások

A Norwegian Dawn éttermeiben széles körű kínálatban és minőségi alapanyagokból készült ízletes fogásokban van része az utazóknak. Élvezze az autentikus brazil churrascaria élményét a Modernóban, töltsön el egy elegáns estét a vibráló olasz étetremben, a La Cucina-ban, vagy élvezze a hagyományos ízeket modern csavarral a Los Lobosban.

A nagysebességű internetet a Starlink biztosítja. A SpaceX Starlink fejlett, alacsony Föld körüli pályán keringő műholdak segítségével iparágvezető szélessávú internetkapcsolatot biztosít, ami javítja az internet kapacitását, sebességét és megbízhatóságát a fedélzeten.

Casinos at Sea(R) kaszinók díjnyertes játékélményt kínálnak minden játékosnak. Játsszon blackjack-et, craps-et, rulettet, nyerőgépet, Texas hold'em-et - az összes kedvenc játékát a Norwegian Dawnon.

Ha egy kis "én"-időre vágyik a Mandara Spa(R) tökéletes választás. Lazítson egy forróköves masszázzsal, amely egyike a több mint 50 különleges kezelésnek. A fedélzeti gyógyfürdőkben a kezelések a klasszikustól a luxusig terjednek. Hagyja, hogy kényeztető szakembereink megnyugtassák és megfiatalítsák Önt arcpakolásokkal, masszázsokkal, akupunktúrával és a szolgáltatások teljes menüjével.





Technikai adatok
2002-ben épült, 2021-ben felújított
92 250 t
294 m / 38 m
15
2290 fő
25 csomó




 

Szobák:



Belső kabin

Alapterület: kb. 13-25 m2.
Felszereltség: franciaágy, ami kérésre két egyszemélyes ággyá alakítható, légkondicionáló, fürdőszoba zuhanyzóval, gardróbszekrény, interaktív TV, telefon, Wi-Fi (térítés ellenében), minibár, széf. A kabinban nincs ablak.
A kabinban legfeljebb 4 fő elhelyezésére van lehetőség.



Külső, óceánra néző kabin

Alapterület: kb. 14-18 m2.
Felszereltség: franciaágy, ami kérésre két egyszemélyes ággyá alakítható, egyszemélyes kanapéágy, légkondicionáló, fürdőszoba zuhanyzóval, gardróbszekrény, interaktív TV, telefon, Wi-Fi (térítés ellenében), minibár, széf.
A kabinban legfeljebb 3-4 fő elhelyezésére van lehetőség.



Balkonos kabin

Alapterület: kb. 18-27 m2.
Erkély mérete: kb. 3-5 m2.
Felszereltség: erkély, franciaágy, kanapéágy, légkondicionáló, fürdőszoba zuhanyzóval, gardróbszekrény, interaktív TV, telefon, Wi-Fi (térítés ellenében), minibár, széf.
A kabinban legfeljebb 3 fő elhelyezésére van lehetőség.



Ezeken a kabintípusokon felül igény esetén lakosztályok is foglalhatók a Norwegian Dawn fedélzetén.

Szolgáltatások:

Képzeljen el egy varázslatos afrikai hajóutat Mauritius és Dél-Afrika között! Mauritius, Reunion és Madagaszkár egymást követő látványos megállói egyedülálló lehetőséget nyújtanak a trópusi paradicsomok felfedezésére és a szigetek izgalmas karaktereinek megtapasztalására. A hajóút végén Dél-Afrika legszebb részeit ismerhetik meg, mintha egy színes paletta lenne, melyen vibráló színekben tükröződik a természet páratlan szépsége és a helyi kultúra gazdagsága. Tartson velünk ezen a különleges afrikai kalandon a Norwegian Dawn fedélzetén.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2025-02-25 16 éj

2759000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Az ár tartalmazza:


Csoportos hajóút



Hajótársaság: Norwegian Cruise Line



Hajó: Norwegian Dawn



Indulás: Mauritius



Időpont: 2025. február 25. - március 13.

Az ár nem tartalmazza:

Fakultatív programok árai és a választható kirándulások kb. 60 nappal indulás előtt kerülnek meghatározásra.

Az útvonal és a fakultatív programok változásának jogát a hajótársaság - akár a hajóút közben is - fenntartja.

A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, melyekre a helyszínen lehet jelentkezni és helyi angolul beszélő idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.

Érintett desztinációk:

Dél-Afrikai Köztársaság

Látnivalók
Fokváros a harmadik világ és a fejlett világ keveréke. A város Dél-Afrika legrégibb települése, leginkább csodálatos strandjairól, tengerpartjáról és a hegyeiről híres.

A legnevezetesebb látnivalók a belvárosban találhatók. A Jóreménység kastély az ország legrégebbi, európaiak által épített épülete. A Dél-Afrika Múzeum dinoszaurusz-leleteiről és a busmanokat bemutató kiállításáról híres. A Victoria and Alfred Waterfront hangulatos bárjaival, éttermeivel és vadonatúj tengeri akváriumával várja a látogatókat. A Table Mountainra közlekedő drótkötélpályás felvonó megéri a kicsit drágább viteldíjat, ugyanis a hegytetőről szép időben meseszép kilátás tárul elénk. A hegyen található Kirtenbosch botanikus kert a világ legszebb kertje.

Durban az ország legismertebb tengerparti üdülőhelye, amely nem csak gyönyörű tengerpartjáról, hanem kulturális eseményeiről, múzeumairól, templomairól és mecseteiről is híres.
A Garden Route a déli tengerparton fut végig csodálatos erdők, vadvirágos rétek és gyönyörű strandok mentén. Érdemes végigutazni!

Johanessburg az ország leggazdagabb városa, melynek lakói közül sokan azonban kénytelenek bádogviskókban élni. A város meglehetősen csúnya és veszélyes, de a dél-afrikai életet itt lehet igazából megismerni.

A Krueger Nemzeti Park a világ egyik legrégebbi és legismertebb parkja. A nagy ötöket, oroszlánokat, leopárdokat, elefántokat, bölényeket és orrszarvúakat mind megtekinthetjük, ha jókor érkezünk.

Térség: Cape Town

Város: Cape Town


Mauritius

Két nagyobb és több apró szigetből áll. Mauritiust, Rodriguezt, a Franciaországhoz tartozó Réuniont és egy sor kisebb szigetet Mascarenhas-szigetcsoport néven foglalunk össze. Rodriguez Afrika legkeletibb pontja.

Mauritius a Baktérítő közelében fekszik, így éghajlata szubtrópusi. A nyár decembertől júniusig, a tél júliustól szeptemberig tart. Nyáron az átlaghőmérséklet 30 °C körül van, télen éjszaka 17 °C, kora délután 24 °C körül. A kettő között – szeptembertől novemberig – az átlaghőmérséklet 25 °C és 28 °C között van.

A röpképtelen dodó az oktalanul kiirtott állatok szimbólumává vált. Állítólag két fajtája volt: a Mauritiuson honos barna dodó, avagy dronte és a réunioni szoliter, avagy fehér dodó (Raphus solitairius) volt – napjainkra azonban jóformán bizonyosra vehető, hogy ez utóbbi állat sosem létezett; a tudósok tévesen írták le az ugyancsak kihalt réunioni íbiszről szóló bizonytalan beszámolók alapján.

Mauritius 9 kerületből áll:

Black River/ Flacq /Grand Port/ Moka/ Pamplemousses /Plaines Wilhelm /Port Louis/ Riviere du Rempart/ Savanne

Térség: Mauritius

Város: Port Louis


Madagaszkár

A történelem folyamán azután az európai kalózok is előszeretettel választották támaszpontjukul Madagaszkárt, és a holland, francia, portugál, brit és spanyol rosszfiúk génjeit ma is sok félvér helybeli őrzi.

Később némi brit, majd francia gyarmati sors tette még változatosabbá a sziget kultúráját. A második világháborút követően erőteljes orosz befolyás alá került a terület, amit az is jelez, hogy Moszkvával közvetlen repülőgép járat köti össze a fővárost, Antananarivót. A turistákat szvesen látják a szigeten, de a belépés csak előre megszerzett vízum birtokában lehetséges. Ha viszont egyszer már bejutott az ember, akár napi néhány dollárból is eléldegélhet a vízum érvényességéig, azaz akár 3 hónapig. Ez pedig nem egy utolsó szempont, hiszen Madagaszkáron hetekig lehetne fényképezgetni a rendkívül különleges állat- és növényvilágot. Lemúrok, kaméleonok, baobabfák, gekkók, polipfák tartoznak a nemzeti parkok különlegességei közé. Sajnos, a szegénység és a kormányzati felelőtlenség miatt a területet egykor jóformán teljesen befedő trópusi esőerdő ma már csak a sziget 15%-ára korlátozódik, és a művelhető talaj egész egyszerűen eső után sok helyen belecsúszik az Indiai-óceánba. Áprilisé s október között a legbarátságosabb a terület éghajlata, bár a fennsíkokon a nyár sem túl forró. Antananarivo (Tana)Tana sok más ázsiai és afrikai fővároshoz hasonlóan elsősorban zsúfolt, zajos és szennyezett levegőjű metropolisz, bár vannak felfedezésre érdemes részei. Érdemes végigmenni a Függetlenség Sugárútján (Avenue de l'Indépendance), ahol egymást érik az alkalmi árusok fehér napernyői. A hatalmas Zoma Market a város egyik legfőbb attrakciója. Itt érdemes népművészeti tárgyak után kutatni, azonban itt a legnagyobb a veszélye a zsebtolvajlásnak is.Akinek nincs ideje arra, hogy elutazzon a sziget északi részébe a nemzeti parkokhoz, annak javasolható a Parc Botanique et Zoologique de Tsimbazaza ahol tucatnyi különleges állatfaj, pl. lemúrok, figyelhetők meg.

Az állatkertben található a Musée d'Académie Malgache ahol a sziget egykor még izgalmasabb állatvilágának azóta már kihalt fajait (pl. elefántmadár, dugong, rövid farkú fehér víziló) tekinthetik meg a vendégek.Nosy BeNosy Be Madagaszkár első számú üdülőterülete, a körülötte fekvő kisebb szigetekkel együtt (Nosy Komba, Nosy Tanikely, Nosy Sakatia, Nosy Mitsio és Nosy Iranja). Repülőgéppel érhető el legkönnyebben, hiszen 700 km-re fekszik Madagaszkár fővárosától. Itt a klasszikus trópusi üdülőhelyek minden szolgáltatása a turisták rendelkezésére áll, de ennek az árát is meg kell fizetni. Kellemes hely a sziget fővárosa, Andoany, amely ma is őrzi egykori francia gyarmati település jellegét. Réserve Naturelle Intégrale des Tsingy de BemarahaMadagaszkár legnagyobb kiterjedésű védett övezete viseli ezt a megtisztelően hosszú nevet, amelyet ráadásul az UNESCO is a világ természeti örökségei közé sorolt.

A 152,000 hektáros Tsingy de Bemaraha az ország nyugati részén található, területén hatalmas erdőségek és lepusztult mészkősziklák osztoznak, amelyek kiváló élőhelyet nyújtanak ritka állatfajok számára. Kenuval is be lehet járni a terület egy részét, ahol látványos vízesések teszik teljessé az élményt. Mindazonáltal kell némi elhivatottság ahhoz, hogy ide eljusson az ember fia, hiszen az út az esős évszakban járhatatlan, száraz időben pedig egy igen lassú, speciális helyi fuvareszközt: zebu-kocsit is igénybe kell venni megközelítéséhez.Parc National de Montagne d'AmbreMadagaszkár északi részén található ez a hatalmas, vulkáni eredetű masszívum. Az itteni esőerdőben főleg a hüllő és kétéltű fajok gazdagsága szembetűnő, igazi különlegesség a kékorrú kaméleon. 20 km hosszú jelzett túristaút várja a itt a vendégeket. Parc National de IsaloEz az erodált homokkő masszívum számos furcsa szoborszerű képződmény otthona. Grottók, vízesések, kanyonok tarkítják az egyébként sem unalmas látványt nyújtó, fűvel benőtt térséget. Ráadásul a helyi törzsek a zavarba ejtő sziklákba rejtették halottaikat is.

Aki szerencsés, ráadásul jól beszél a sziget hivatalos nyelvén, franciául, az betekintést nyerhet a helybeliek különleges, tabukkal megtűzdelt hitvilágába is. FianarantsoaFianarantsoa Madagaszkár intellektuális központja, ahol a kellemes magashegyi éghajlat (1375 m) következtében kitűnő borokat is készítenek. A francia misszionáriusok tevékenységének köszönhetően ez a térség a katolicizmus fellegvára, amit tucatnyi égbeszökő templomtorony jelez.

Térség: Madagaszkár


Város: Madagaszkár


Válogasson útjaink közt téma szerint!